Meet The Team: Thijs van Weerdenburg

22/12/2021

Meet The Team: Thijs van Weerdenburg

thijs Oprichter

Bij SCALABLES werken we intensief samen met onze partners, opdrachtgevers en de mensen die voor onze partners en opdrachtgevers werken. We verstoppen ons niet achter een telefoon of bureau, maar zijn actief en fysiek aanwezig ín organisaties. We zijn collega’s, waarbij het belangrijk is dat we een klik hebben, ook op persoonlijk vlak. Daarom stellen we onszelf graag even voor:

Ik ben die ene Thijs (dus niet die andere!); Thijs van Weerdenburg. Sinds vorige week alweer 31 jaar oud, opgegroeid in Hoofddorp, maar inmiddels al heel wat jaartjes woonachtig in Amsterdam, waar ik samen met mijn uit Spanje geadopteerde hond Benjamin (roepnaam: Bennie) woon.

Achtergrond

Een VWO-leerling die het ondernemen op jonge leeftijd al veel interessanter vond. Tot teleurstelling van mijn ouders (die hoopten dat ik mijn VWO-diploma met verve zou halen en hartchirurg zou worden; jammer, niet gelukt), hield ik mij tijdens mijn middelbareschoolperiode al (stiekem) bezig met diverse – over het algemeen online – handeltjes.

Een studie aan de Hogeschool van Amsterdam hield ik welgeteld vier maanden vol. Het studeren nam plaats voor het échte ondernemen; op 18-jarige leeftijd runde ik een parkeerbedrijfje op Schiphol en had ik wat webwinkels waar later het bedrijf Shopmonkey uit ontstond; een e-commerce agency waarbij ik uiteindelijk verantwoordelijk was voor de bouw van meer dan 1.500 webwinkels.

Shopmonkey

Als mede-oprichter van Shopmonkey liep ik dagelijks door de keuken van mijn opdrachtgevers, en dacht ik actief mee over schaalbaarheid, groei, ondernemen, procesoptimalisatie en meer. Dat meedenken en sparren vond ik het allerleukste, maar – mede door de sterke groei van Shopmonkey – verschoof mijn rol meer en meer naar de rol van Managing Director, wat mij automatisch minder bij mijn klanten betrokken maakte.

Ook omdat de winkel dusdanig gestroomlijnd liep en ik zelf niet meer het verschil hoefde te maken, sloop de verveling er langzamerhand in. Hoewel we hele mooie dingen bouwden, het financieel voor de wind ging en ik bovenal met een ontzettend leuk team werkte, merkte ik dat ik na ruim 10 jaar ‘moe’ was van iedere dag hetzelfde. Ik was inspiratieloos, de spirit kwijt en toe aan een nieuwe uitdaging.

Zonder enig plan verkocht ik aan het begin van 2020 mijn aandeel aan mijn voormalig compagnon, om voor onbepaalde tijd sabbatical te houden en inspiratie op te doen voor nieuwe ventures. Een kans in de horeca deed zich voor, maar COVID doemde op, dus liet ik die kans toch even schieten.

Een nieuwe start

Het ondernemend bloed kroop waar het niet gaan kon, dus richtte ik later in 2020 twee nieuwe bedrijven op; The Expandables en Snelle Verhuizers. Met The Expandables investeer ik kennis en centjes in kleine online bedrijfjes en werkte ik als Interim E-Commerce Manager/Directeur voor retailbedrijven. Snelle Verhuizers richtte ik samen met een vriend op om werkgelegenheid te creëren binnen onze vrienden- en kennissenkring; veelal zelfstandigen die door COVID zonder werk en inkomen zaten. Wat startte als ‘project’ liep echter behoorlijk uit de hand; op het moment van schrijven, iets meer dan een jaar na oprichting, verschaffen we aan zo’n 25 man werk, hebben we inmiddels een wagenpark van vijf voertuigen en zijn we al winstgevend. Trots!

Oprichting SCALABLES

Schoenmaker houd je bij je leest. Vanuit de combinatie van passie voor het ondernemen, het dagelijks bezig willen zijn voor en met klanten en mijn expertise en netwerk in e-commerce, werd eind 2021 ook SCALABLES geboren; mijn core-business waar ik dagelijks operationeel werkzaam ben. Meer info waarom ik samen met Thijs Roosendaal SCALABLES oprichtte lees je hier:

Hobby’s en interesses

Het klinkt wellicht wat cheesy, maar ‘ondernemen’ is toch wel mijn grootste hobby. Toegewijd en gedisciplineerd werken, samen met strategisch en creatief denken, en daarmee pragmatisch en oplossingsgericht zaken voor elkaar krijgen, geeft ontzettend veel genoegdoening. Het bedenken, vormen en laten uitkomen van een business model, daar word ik vrolijk van. Daarom besteed ik in mijn vrije tijd ook veel energie in het helpen van andere (startende) ondernemers. Je kan het wellicht geen hobby noemen, maar zo ervaar ik het wel.

Hoewel hard werken genoegdoening geeft, zorg ik ook voor genoeg ontspanning. Zo sta ik ‘s avonds op het voetbalveld, ben ik (wellicht iets te weinig ;)) in de sportschool te vinden en doe ik aan recreatief boksen. Bij mooi weer vaar ik met mijn sloepje over de grachten, maak ik een tochtje op de motor of loop ik met Bennie door het bos. Ook heb ik een liefde voor auto’s (liefst iets atmosferisch en Italiaans) en (neo)vintage horloges. Naast ‘e-commerce’, kan je me daar óók alles over vragen!

Op de hoogte blijven? Neem contact op: