Ontstaan, Filosofie & Missie

SCALABLES werd opgericht door Thijs van Weerdenburg (1990). Thijs aan het woord:

Ontstaan
Ruim 14 jaar ondernemen in e-commerce gaf mij de ervaring dat bedrijven hele goede plannen en ambities hebben, maar zij vaak niet in staat zijn die ambities waar te maken. Ze missen de e-commerce kennis en ervaring, waardoor ze geen vat hebben op e-commerce, achter de meute aan lopen, kansen laten liggen, onnodig hoge kosten maken, te afhankelijk van derden zijn en daardoor hun ideeën niet (goed) van de grond krijgen. Zonde!

Filosofie
Ik geloof in ‘schoenmaker houd je bij je leest’ en elkaar aanvullen. Vanuit die gedachte creëer ik ‘win-wins‘; ik zoek, participeer ín of werk vóór bedrijven die alles van hun product en markt weten, en voeg daar mijn e-commerce kennis en netwerk aan toe; met één ingrediënt maak je immers geen gerecht.

Missie
Mijn doel is het realiseren van hogere (exit)waarde, door te focussen op data, controle, agility, schaalbaarheid en een hogere ROI. Dat wil ik bereiken met de inbreng van kennis, ervaring, commercieel inzicht, ondernemend vermogen, netwerk, partners, de juiste mensen, maar bovenal een flinke dosis ownership en doeners mentaliteit.

Samenwerken en participeren is als een huwelijk. Gaan we het samen doen…

…dan is het belangrijk dat we een klik hebben, ook op persoonlijk vlak. Ik vertel daarom graag iets over mezelf om nader kennis te maken: 

Ik ben Thijs. Op 18-jarige leeftijd gestart met ondernemen, inmiddels 33 jaar oud, opgegroeid in Hoofddorp en woon – samen met mijn uit Spanje geadopteerde hond Benjamin (roepnaam: Bennie) – in Amsterdam.

Ik ben no-nonsens, informeel en lul er niet omheen. Daarnaast ben ik – al zeg ik het zelf – communicatief vaardig, ondernemend, commercieel, technisch, rap, verantwoord, gedisciplineerd, punctueel en doelgericht. Ik ben wars van eindeloos overleggen en kan er slecht tegen als zaken niet direct geregeld worden. Niet lullen, maar poetsen! Beweging!

Hobby’s
Hoewel het wellicht wat afgezaagd klinkt, is ‘ondernemen’ toch echt mijn grootste hobby; een idee van 0 naar 100, of een bedrijf van 100 naar 200 brengen, is waar ik energie van krijg. Hard werken wissel ik af met een potje padel en voetbal, een boottochtje over de grachten of een rondje op de motor. Daarnaast hou ik van Italiaanse auto’s met atmosferische motoren, vintage horloges, rode wijn en Spaanse zon.

Jeugd
Ik was zo’n typisch lastige VWO-leerling. Tot teleurstelling van mijn ouders, die hoopten dat ik rechter of hartchirurg zou worden (jammer, niet gelukt!), hield ik mij liever bezig met die vermaarde krantenwijk en kleine handeltjes, waaronder ‘webwinkeltjes’ in ondergoed en autoradio’s. Een studie hield ik welgeteld twee maanden vol; op 18-jarige leeftijd nam het studeren plaats voor het échte ondernemen:

“Scalable”
Adjective
1. Able to be scaled or climbed
2. Able to be changed in size or scale

“Able”
Adjective
1. Having the power, skills, means or opportunity to do something.
2. Having considerable skill, profiency or intelligence.

“SCALABLES”
Noun
A very able company that makes companies scalable

(Skee-La-Beuls) EST. 2021

Samenwerken? Neem contact op: